BARRANC DEL CARRAIXET 15 DE FEBRER.


A la platja d'Alboraia vaig trobar una Gavina corsa (Larus audouinii) anellada el 24 de juny de 2001 amb anella de PVC de lectura a distància amb els dígits ACH2, aquest exemplar ara té 14 anys. S’han reportat 11 observación posteriors al anellament; fins al 27 de maig de 2005 es tornà a vorer 4 voltes al lloc on va ser anellada als mesos de maig de 2005, a la colònia de cria de La Punta La Banya, Sant Carles de la Ràpita (Tarragona) totes aquestes lectures reportades pel IMEDEA.

Mosquiter comú (Phylloscopus collybita)

Es tornà a observar al port de Tarragona el juliol de 2005 per Albert Cama i Matxalen Pauly. Després tendrien que passar dos anys fins al novembre de 2007 a Aftiessa Guelmine (Marroc) la va retrobar Adriano Talamelli, dos anys després molt prop a Plage Blanche, Tan Tan (Marroc) al novembre de 2009 la tornen a reportar Alessio Farioli i Adriano Talamelli.

Teuladí torredà (Passer montanus)


A juny de 2010 comença l’estada al País Valencià, en concret al Port de Castelló, Grau de Castelló (Castelló) observada per Pepe Greño i per Sandra Gómez; el mateix mes la va tornar a detectar Pablo Vera a l’Estany de El Pujol, El Saler (València). Dos anys després Pepe Greño la retroba al Port de València al març de 2012 i per ultim la vaig vorer jo el 13 de febrer a la Desembocadura del Carraixet, Alboraia (València). Amiga continua el teu viatge per molts anys més!

Gall de Canyar (Porphyrio porphyrio)


Gràcies a Pepe Greño per tota l'informació de l'historial d'aquesta gavina.

Bec de corall senegalés (Estrilda astrild) 




Poc després vaig poder observar com un Blavet es penjava immòbil damunt del rierol i es deixava caure en picat per intentar pescar, això el va repetir unes quantes voltes sense èxit. Aigües amunt una altra sorpresa perquè vaig tornar a torbar 4 exemplars de Bec de corall senegalés (Estrilda astrild) vaig vorer aquesta espècie per primera volta al Carraixet el passat 7 de gener, 2 exemplars. Una volta travessada l’autovia a les espècies habituals vaig afegir l’observació de 4 ex. de Bequeruda (Gallinago gallinago) i 2 exemplars d’Oroval (Ardeola ralloides), 13 Gall de canyar (Porphyrio porphyrio) i un corriolet (Charadrius dubius). 



Bequeruda (Gallinago gallinago)
Llistat de les 38 espècies i detall dels exemplars observats (366).

Agachadiza común 4
Ánade azulón 25
Avión roquero 5
Calamón 20
Cernícalo vulgar 1
Cetia ruiseñor 5
Chorlitejo chico 1
Cistícola buitrón 2
Colirrojo tizón 4
Cormorán grande 1
Correlimos tridáctilo 20
Cotorrita gris 4
Estornino negro 15
Focha común 74
Gallineta común 45
Ganso doméstico 1
Garcilla bueyera 2
Garcilla cangrejera 2
Garza real 1
Gaviota de audouin 1
Gaviota patiamarilla 2
Gaviota reidora 66
Gorrión común 14
Gorrión molinero 4
Jilguero europeo 6
Lavandera blanca 5
Lavandera cascadeña 3
Martín pescador 3
Mirlo común 1
Mosquitero común 1
Petirrojo 1
Pico de coral común 4
Ruiseñor pechiazul 1
Serin verdecillo 10
Tarabilla común 1
Tórtola turca 6
Urraca 2
Verderón común 1
Zampullin común 2



Text i fotos de Rafa Muñoz.

1 comentari:

JUAN JOSE VILLANUEVA ha dit...

Gracias por el blog. Estoy aprendiendo mucho con tus aportaciones. Un saludo.